07 December, 2013

Sos de vişine

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- 1 kg de vişine fără sâmburi (proaspete sau congelate)
- un litru de apă rece
- 4 linguri de făină
- 5-6 linguri de zahăr
- un plic de zahăr vanil(in)at

Într-un vas antiaderent (teflon sau ceramic) amesteci apa rece cu făina, până la dizolvarea completă. Adaugi zahărul, plicul de zahăr vanil(in)at şi vişinele şi apoi pui vasul la foc potrivit.

Amesteci din când în când, ca să nu se prindă făina de fundul vasului. Când e aproape de fierbere, îl potriveşti de zahăr.

Îl laşi să dea un clocot, apoi opreşti focul, îi pui un capac şi-l dai la rece.

Cald, merge servit lângă o friptură cu garnitură de cartofi. Servit rece, este un desert delicios.