29 June, 2015

Tigaie picantă cu pui

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente (două porţii):
- un piept de pui dezosat, fără piele
- două cepe
- un ardei gras roşu
- un ardei iute
- 3-4 căţei de usturoi
- o jumătate de pahar de vin alb
- sos de soia
- curry
- ulei
- sare, piper

Tai carnea în fâşii subţiri şi o rumeneşti într-un pic de ulei într-o tigaie încăpătoare şi antiaderentă (teflon sau ceramică). După ce s-a rumenit, o scoţi din tigaie şi o laşi deoparte.

În uleiul rămas în tigaie arunci ceapa şi ardeiul gras tăiate în bucăţi mari, plus ardeiul iute tăiat rondele, şi le căleşti 2-3 minute la foc iute.

Adaugi usturoiul tăiat rondele, vinul, două linguri de sos de soia, un vârf de linguriţă de curry şi carnea de pui. Le laşi pe foc potrivit câteva minute, amestecând încontinuu, până când vinul s-a evaporat, iar sosul s-a dus aproape de tot.

O potriveşti de sare, pui şi nişte piper şi o serveşti fierbinte. Merge servită fie simplă, fie cu orez sau cartofi la cuptor cu usturoi.


No comments:

Post a Comment