15 February, 2015

Supă-cremă cu pui şi ciuperci

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- un piept de pui
- 500 g de ciuperci
- 4-5 cartofi mari
- un morcov mare
- o ţelină cât pumnul
- o ceapă mare
- 3-4 căţei de usturoi
- o legătură de pătrunjel
- ulei de măsline
- sare, piper

Faci o supă-cremă de cartofi, aşa ca aici.

Cât timp fierb toate alea în legea lor, tai carnea de pui în fâşii subţiri. Şi ciupercile, la fel.

Pui carnea la prăjit într-un pic de ulei, la foc iute, amestecând încontinuu. După câteva minute, adaugi şi ciupercile şi le prăjeşti pe toate la un loc, până când carnea s-a rumenit frumos.

Când supa e gata, verşi în ea carnea şi ciupercile (scurse de ulei).

O potriveşti de sare, pui şi nişte piper. Arunci în ea pătrunjelul tocat şi o laşi juma' de oră cu capac, să se odihnească.

Merge bine cu crutoane.